Az iskola megnyitotta kapuit

November utolsó szombatja tanítási nappá vált az iskola tanulói számára. Egykedvűségre persze senkinek sem lehetett oka, mert a szokásos tanórák helyett előzetes jelentkezés szerint pályaorientációs előadásokon, beszélgetéseken vettek részt a diákok.

 

 

A Pályaorientációs Munkacsoport által hívott előadók négy "órán" keresztül meséltek hivatásukról, részletezték az adott munka által megkövetelt képességeket és személyiségjegyeket, segítséget adva ezzel a bizonytalankodóknak, új lehetőségeket felvonultatva vagy éppen megerősítve azokat a résztvevőket, akik valamilyen terület iránt egyébként is vonzódnak. 

 

 

Iskolánkba érkezett mikrobiológus, hangmérnök, építész, szerzetes, sebész és robotpásztor is, de találkozhattunk kádár-hittanárral és jelnyelv-szakértővel is. A részletes felsoroláshoz nem áll rendelkezésre elég hely. Az utolsó blokkban 20 tanulónak Edgard Pérez Alván, Peru budapesti nagykövete mesélt a diplomácia fortéjairól és a nagyköveti lét sajátosságairól. 

 

Hálásan köszönjük az előadóknak a lelkes bemutatókat és a Pályaorientációs Munkacsoport tagjainak az igényes szervezést.

Délután már sokkal inkább a diákoké, a tanároké és a hatodikosoké volt a főszerep. A nyílt napi eseményekre érkező családok megtöltötték az épületet, majd a kápolnát. Fizika show, robbantások, floorball-ozás, cserkészek, KM-esek gondoskodtak a kisebbek és nagyobbak szórakozásáról. A szülőket szülői teaház várta, az igazgatói beszédet pedig az alsós, majd a felsős énekkar produkciója előzte meg a kápolnában. 

Köszönjük a nyílt napot szervező tanároknak és a közreműködő diákoknak az igényes programot, a résztvevőknek pedig a látogatást és az esetleges jelentkezést a Piarista Gimnázium közösségébe. 

Következzenek a képek, melyeket Farkas Olivér, Kaján Márton, Liszka Zsombor Pál, Szekeres Péter és Szőke Máté készítettek. 

 

 

Aktuális hírek

Események

február
24
szombat

Kéktúra

25
vasárnap

Diákmise 11-12. évf. (11.b)

március
01
péntek

KM kirándulás 10-12. évf. // Fakultatív lelkigyakorlat (7-9. évf.)

02
szombat

KM kirándulás 10-12. évf. // Fakultatív lelkigyakorlat (7-9. évf.)

03
vasárnap

Diákmise 7-8. évf. (7.b) // Fakultatív lelkigyakorlat (7-9. évf.)

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum