Szakács Zoltán tanár úr kitüntetése

 A díj laudációja

Szakács Zoltán tanár úr 2001 óta tanít a budapesti Piarista Gimnáziumban. A Katolikus Iskolák Diáksportszövetségének elnökségében évekig volt elnökségi tag, és több országos verseny szervezésében is aktív szerepet vállalt.

A diákok fejlesztése érdekében a tervezéskor az általános és speciális kondicionális képességfejlesztést és a labdajátékok magas szintű technikai és taktikai elsajátítását tartja szem előtt. Több kondicionális képességet mérő táblázatot is alkalmaz; az eredményeket minden évben pontosan rögzíti, így évekkel később is visszakereshető a fejlődés. Ez nagyon motiváló a diákok számára.

Az iskola adottságai miatt – mivel kültéri sportpályánk sosem volt – a röplabdajáték területén kezdett komoly önképzésbe. Sok segítséget kapott egyetemi tanáraitól és szakedzőktől, és egy amatőr egyesületben igazolt játékosként is igyekezett minél többet megtudni a röplabdázásról, és internetes videóanyagok segítségével is állandóan gyarapítja tudását. Eredményes tehetséggondozó módszere az egyes technikai és taktikai elemek videóra való felvétele, visszanézése, elemzése: s így az edzésen résztvevő diákok állandóan javítani tudják saját mozgásukat, tökéletesednek a játék egyre bonyolultabb elemeiben. A kezdőkkel (7-8 évf.) hetente egyszer 60 percet, egyszer pedig 90 percet gyakorolnak: játékszituációkon keresztül szereznek tapasztalatot a játék sajátosságairól, ill. saját képességeikkel szembesülnek. A 9-12 évf. diákjai hetente 1x90 és 1x120 percet edzenek; a budapesti amatőr és nyílt versenysorozatnak is rendszeres résztvevői és eredményes szereplői.

 

A díjátadóról szóló tudósítás itt olvasható.

 

Szeretettel gratulálunk, Tanár Úr!

 

PIARINSTA blog
Koronapló

Részletek
Közzétéve: 2020.05.02.

Naptár
Aktuális | Kovetkező események

Design: Unicial Program: Florka