Imanap a piarista hivatásokért

Május 29-én 11 órakor online imaórát tartunk piarista hivatásokért a rendtartomány Youtube-csatornáján. Élő bejelentkezéssel és diákok munkáiból összeállított kisfilmekkel jelentkezünk.

Közvetítjük a piarista rend általános elöljárója, Pedro Aguado üzenetét és imáját is, amelyet erre az alkalomra fogalmazott meg számunkra. Szeretettel várunk minden kollégát, szülőt, diákot, öregdiákot és piarista barátot, hogy csatlakozzon imádságunkhoz!

Érdemes ezen az oldalon feliratkozni a rendtartomány Youtube-csatornájára is, az iskolait pedig ide kattintva található (érdemes feliratkozni).

A piarista hivatást, ahogy annak idején Kalazanci Szent József Istentől kapta, mi is örömmel fogadjuk, ünnepeljük ma is. Ezért tartjuk meg minden évben május végén a piarista hivatás napját az egész világon a piarista intézményekben. Az imanap dátuma emlékezés Kalazancius egyik leghűségesebb és leglelkesebb, de fiatalon meghalt munkatársára, Glicerio Landrianira, aki a Kalazancius Mozgalom égi pártfogója is. Ezen a napon imádkozunk piarista szerzetesi és tanári hivatásokért is, hogy mindig legyenek, akik Kalazanci Szent József módján foglalkoznak a gyerekekkel és a fiatalokkal.

Az imádság innen is elérhető:

Design: Unicial Program: Florka