Beszámoló a DÖK-elnökjelölti vitáról

 

A Patrocíniumhoz közeledve aktuálissá válik a diákönkormányzat elnökének megválasztása.

Idén két jelölt indul, Kovács Keve és Meskó Hunor. A két fél egy vita keretei közt ismertethette programját és reagálhattak egymáséra. A Piarinsta szervezésében ez szerdán került lebonyolításra.

 Kérlek részletezzétek a programjaitokat!

Így hangzott az első kérdés, amivel megnyílt a vita. Keve kezdte, a programja többek közt tartalmazza a focikupa megreformálását, amit átalakítana egy komplexebb több fordulós, akár több hónapon keresztül tartó bajnoksággá. A Kondi Királyait is kicsit alakítgatná. A tanárok és a Dök közötti utolsó falakat is szeretné leküzdeni.

Hunor a tavalyi tapasztalataiból merítve nem nagyon szeretne előre ígérni dolgokat, de a DÖK-nap és a PAPI Bál [Patrona-Piarista Bál - a szerk.] tökéletesítését komolyan szeretné venni. Az aktuális ügyek megoldását is szem előtt akrajra majd tartani.

 Miért indultok DÖK-elnöknek?

Ez a kérdés a következő blokkban hangzott el, amelyben egymás válaszára tudtak reagálni a jelöltek. Hunor a tavalyi akadályok ellenére nagyon motiváltnak érzi magát és úgy gondolja, hogy az idei évben ez a motiváció segíteni fogja, hogy jó Dök elnök legyen. Kevében a posztért való indulás akkor fogalmazódott meg, mikor látta, hogy a tavalyi lassú ütemű évben nem volt túl nagy a DÖK aktivitása. Egy kisebb vita alakult ki abból, hogy a tanárokhoz a megfelelő és nem felesleges kérdések jutnak-e el.

A Dök felépítéséről máshogy gondolkodnak. Keve szeretne külsős embereket bevonni olyan értelemben, hogy ha bármely diáknak van valamilyen ötlete, az könnyen megvalósulhasson. Hunor tavaly megreformálta az SZMSZ-t, ami kiegészült azzal, hogy a képviselőkön túl három embert lehessen bevonni a szervezetbe. Ezen kívül feleslegesnek tart bevonni egyéb személyeket, nincs rá igény, ahogy fogalmazott.

A rövid távú tervek tekintetében Hunor a PAPI bált szervezte, akarta volna megvalósítani, ám ez sajnos elmarad. A felszabadult időben a focikupára szeretne koncentrálni. Keve elősször a kisebb problémák, például a csocsó asztal fogóinak javítását orvosolná és azután ő is elkezdené szervezni a focibajnokságot.

Az extra kérdéseknél amit a diákok tettek fel, felmerült, hogy mindkét jelöltnek van valamilyen képzése. Hunor a Kalazancius Mozgalomban vezetőképzőbe jár, de mint elmondta, neki ez pont olyan hétvégékre esik amikor “dökcsend” van. Keve pedig cserkész és már van is egy őrse. Szerinte a kettő megfér egymás mellett hiszen ilyen őrsi alkalma egyszer van a héten.

Egy direkten érkező kérdés kapcsán egy másik igen érdekes téma is válaszra talált, miszerint a tavalyi ígéretek egy része miért nem valósult meg. Hunor válaszában elmondta, hogy idejét főként a szervezet szabályozásának átalakítása vette el. Most már egy tapasztaltabb elnöknek tartja magát, aki átlátja a Diákönkormányzatot és annak működését.

A Kondi-kérdést is megvitatták, és mint kiderült, szeretnék mindketten felújítani az edzőtermet, ám ez egy igen költséges kiadás, emiatt nehezen megoldható.

A vitáról készült teljes videó iskolai emailcímmel itt érhető el.

Írta: Kovács-Pénzes Nimród

A videót készítette és vágta: Abonyi Ábel, Liszka Zsombor

Képek: Farkas Olivér

 

 

Aktuális hírek

Események

augusztus
15
csütörtök

Nagyboldogasszony

25
vasárnap

Kalazanci Szent József

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum