2020. június 5.

Adományok egy távoli piarista iskolának

A Generális atya a Fülöp-szigetek-i Kiblawan piarista iskolájának megsegítésére adománygyűjtő akciót indított. Ezt az iskolát és a rendházat tavaly decemberben és idén januárban több hatalmas földrengés romba döntötte.

Az újjáépítésre indított gyűjtéshez a magyart tartomány is csatlakozott egy osztályterem újjáépítésére elegendő 14 ezer eurónyi adománnyal, melynek az 1/3-át a magyarországi Testvériség tagjai adták össze és a többit a tartomány adta hozzá. A gyűjtéshez bárki csatlakozhat a Piarista Alapítványon keresztül (https://alapitvany.piarista.hu/portfolio/egyutt-kiblawanert), hiszen további segítségre van szükség Kiblawanba.

Az adománygyűjtésről így ír Szilvásy László tartományfőnök úr: "Felmerülhet a kérdés, hogy ilyen nehéz időkben, amikor itthon is oly sok embernek van szüksége segítségre, miért küldünk adományt távoli országba, miért nem itthon használjuk fel ezeket a forrásokat. Azt gondolom, hogy az a közösség, amelyik csak magára figyel és csak magával akar törődni, az az önzővé válást kockáztatja. Ezért számomra nagyon fontos, hogy a nehézségben és bajban is segítsünk azokon, akik nálunk is nehezebb körülmények között élnek. A rendünk szükséget szenvedő közösségeinek megsegítése pedig ezen felül testvéri kötelességünk is, hiszen egy közösséget alkotunk a világon bárhol élő piarista közösségekkel."

 

A Generális atya és a helyi rendi közösség levele:

2020-02-01-generalisi-level-a-kiblawani-szukseghelyzetrol.pdf (286 kB)

2020-05-02-a-japan–fulop-szigeteki-viceprovincialis-koszonolevele.pdf (79 kB)

 

További részletek: https://piarista.hu/h%C3%ADr/gy%C5%B1jt%C3%A9s_indult_kiblawani_piarista_iskola_%C3%BAjj%C3%A1%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s%C3%A9re

 

Aktuális hírek

Események

március
29
péntek

Tavaszi szünet

31
vasárnap

Húsvétvasárnap

KM napja

április
01
hétfő

Tavaszi szünet

02
kedd

Tavaszi szünet

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum