Idén is lezajlott a lengyel-magyar cserekapcsolatunk mindkét tanulmányútja

A 2023/24-es tanévben ismét megvalósult a lengyel-magyar cserekapcsolat a varsói Názáret Gimnázium és iskolánk között. Tizenegyedikes diákjaink december 5. és 10. között töltöttek néhány napot Varsóban, majd ők május 21. és 26. között látták vendégül a lengyel lányokat. A programban 9 fiú vett részt az A és B osztályából vegyesen, illetve 11 lány a lengyel iskolából. A csere célja a kulturális ismeretek bővítésén és a kapcsolatépítésen túl az angol nyelv gyakorlása volt. A program tavaszi részének megvalósulását a Wacław Felczak alapítvány támogatta. 

 

 

Diákjaink 2 kísérőtanárral december 5-én indultak vonattal Varsóba. 12 óra utazás után a fiúk találkoztak az őket vendégül látó lányokkal. A következő napokban a diákok múzeumokat (pl. Chopin Múzeum, a Varsói Felkelés Múzeuma) és órákat látogattak; valamint még egy táncos foglalkozáson is részt vettek. Az utolsó napon a lengyel családok szerveztek programokat a fiúknak. A csere budapesti fordulójáról egyik diákunk a következőkben ír:

 

 

"Jó pár hónapnyi szünet után május 21-én a Deák téren láttuk viszont a lengyel diákokat. Még aznap meglátogattuk a Magyar Nemzeti Múzeumot. Másnap igen hosszú napunk volt, ugyanis Veszprémbe, majd Tihanyba is ellátogattunk. A következő napokban napirendre került a Parlament, a Magyar Nemzeti Galéria, a Mátyás templom, valamint a Fővárosi Állatkert vizitálása is. A programokat a lányok jelentős része nagy figyelemmel kísérte, azonban egyesek csak egy Airpods vagy egy Starbucks-os kávé kíséretében tudtak jelen lenni. A pénteki búcsúvacsora volt talán a legemlékezetesebb, mely után az igazgató úr is szerepelt két zongoraművel, emellett diáktársaink előadásai is nagy sikert arattak. Vasárnap kora hajnalban búcsút vettünk a lányoktól, akik hazarepültek otthonukba, Varsóba.”       

 

Aktuális hírek

Események

augusztus
15
csütörtök

Nagyboldogasszony

25
vasárnap

Kalazanci Szent József

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum