Gelencsér László tanár úr Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

"Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta teremtett világ mélyebb megismerésére ösztönző, több évtizede elhivatottan végzett pedagógusi munkája elismeréseként Gelencsér Lászlónak, a budapesti Piarista Gimnázium tanárának." Gelencsér tanár úr kitüntetését március 14-én vehette át.

 

Gelencsér László középiskolai kémiatanárként évtizedek óta elkötelezett pedagógus, aki szabad idejét nem kímélve igyekszik segíteni a tanítványait, akik közül sokak számára lett a kémia tantárgy meghatározó a pályaválasztásban. Hosszú ideje változatlanul rendkívül eredményesen készíti fel diákjait az egyetemi továbbtanulásra és a tanulmányi versenyekre, egyik tanítványa nemrég első helyezést ért el az országos középiskolai tanulmányi versenyen.

 

Magas követelményeket támasztva is emberséges, jóindulatú, irgalmas tanárember. Óráit áthatja a tanítványai iránt érzett tisztelet és a személyesség; diákjait sokat dicséri. Bizalommal fordul a tanítványai felé, akik megérzik ezt, és igyekeznek a minél többet kihozni magukból. Mind tantárgyi-szakmai, mind emberi szempontból évek óta kiemelkedő és példamutató módon végzi a hivatását: sokat tett a kémia tantárgy megszerettetéséért.

 

A szigetszentmiklósi gimnáziumban igazgatóhelyettesként, majd intézményvezetőként dolgozott, majd az elmúlt másfél évtizedben a vezetési feladatokat elhagyva nagy odaadással és alázattal tért vissza a tanításhoz. Osztályfőnökként az osztályában barátságos, támogató légkört alakított ki, ahol a diákok tisztelték egymást és lehetőségük volt saját egyéniségük kibontakoztatására. Az elmúlt évtizedek hűséges, csendes és magas színvonalú tanári szolgálata vonzó példa a fiatal, pályakezdő tanárkollégák számára.

 

1984-1991: Petőfi Sándor Gimnázium, Mezőberény
1991-2011: Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós
2011-től: Piarista Gimnázium, Budapest

Szeretettel gratulálunk Gelencsér tanár úrnak, iskolánk kémiatanárának, osztályfőnök-helyettesének és volt osztályfőnökének!

 
Forrás: Magyar Nemzet, piarista.hu
Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely
 

 

 

 

Aktuális hírek

Események

április
25
csütörtök

Munkaközösségi értekezlet

26
péntek

mérés_8_szm

28
vasárnap

Diákmise 11. évf. (ministrál, olvas: 11.a, agapé: 11.b) - 9.00

29
hétfő

mérés_9_szm

30
kedd

mérés_8_tdk

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum