2018. június 9.

Urbán János tanár úr kitüntetése - az Ericsson-díj

Az 1999-ben alapított Ericsson-díj olyan matematikát vagy fizikát oktató pedagógusoknak ítéli oda a díj kuratóriuma, akik elismerten sokat tesznek tantárgyuk megszerettetéséért és a tehetséggondozásért. Idén összesen nyolc kolléga részesült ebben az elismerésben. Urbán tanár úr a "Fizika tehetségeinek gondozásáért" kategóriában kapott díjat.

A díjat így indokolta a kuratórium...

"A Nemzetközi Fizikai Diákolimpia döntőjében egy tanítványa 2014-ben ezüstérmet, 2015-ben bronzérmet kapott, aki a KÖMAL fizika versenyén 1. és 2. díjat nyert, az Országos Szilárd Leó Fizikaversenyt megnyerte, az OKTV Fizika döntőjében pedig 2. helyezést ért el. 1998 óta 18 alkalommal jutott diákja az OKTV döntőjébe fizikából, 4 alkalommal matematikából, 7 alkalommal vettek részt diákjai az Országos Szilárd Leó Fizikaverseny döntőjében, 5 alkalommal az Eötvös Loránd Fizikaverseny döntőjében. Diákjai rendszeres résztvevői a Károly Iréneusz Katolikus Fizikaversenynek is, ahol 1998 óta 15 első helyezést értek el.

Diákjai közül nagyon sokan köszönhetik neki sikeres érettségijüket, felvételijüket, legtöbbjük a BME-n tanult tovább. Több mint 20 éven keresztül osztályfőnökként is tevékenykedett, sok évközi és nyári túrát szervezett tanítványainak. Aktív tankönyvíró, aki egyetemi bevezető előadásokat is tart. 2009-ben önálló tankönyvet írt Fizika 8. címmel a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában a 8. osztályosoknak, és emellett 9 fizikatankönyv, munkafüzet tankönyvíró kollektívájának volt tagja (a Nemzeti tankönyvkiadó és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet gondozásában jelentek meg a tankönyvek 2004-től napjainkig)."

Szeretettel gratulálunk Urbán János tanár úrnak!

A tanár urat bemutató videofilm kattintásra megnyílik.

A PIARISTA beszámolója itt olvasható.

A díjátadó ünnepség leírása itt nézhető meg.

További fényképek pedig itt.

Aktuális hírek

Események

március
29
péntek

Tavaszi szünet

31
vasárnap

Húsvétvasárnap

KM napja

április
01
hétfő

Tavaszi szünet

02
kedd

Tavaszi szünet

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum