Gyűjtés a venezuelai piarista iskoláknak

Kedves Szülők!

Kedves Diákok!

Kedves Öregdiákok!

Október közepén Pedro Aguado generális atya megrendítő levélben kérte szolidaritásunkat a Venezuelában kialakult helyzet miatt. Az ottani piarista iskolák - csakúgy mint a többi oktatási intézmény - napról napra élnek, teljes létbizonytalanságban. A kiélezett politikai helyzet és kormányzati intézkedések miatt az ellátórendszerek nem működnek, egyre többen szegényednek el, a tanárok gyakorlatilag hivatástudatból járnak be dolgozni, hogy a rájuk bízottak jövőjét még ebben a lehetetlen helyzetben is próbálják segíteni.

A generális atya felhívásban fordult a piarista tartományokhoz, kérve, hogy imádságainkban hordozzuk az ott élőket, piarista szerzeteseket, nevelőket, diákokat és a családokat. Levelemhez mellékelve küldöm közös imánkat az ott élők számára A magyar tartomány csatlakozni szeretne az adománygyűjtési kéréshez is, hogy a hétköznapok terheinek hordozásába is bekapcsolódjunk.

Bizalommal kérem iskoláink, a diákok, szülők és barátok segítségét, hogy a venezuelai közösség tagjai megtapaszta Ihassák az összefogás megerősítő erejét.

A venezuelai közösség megsegítésére szánt adományaikat, kérjük, hogy a Piarista Alapítvány számlaszámán keresztül juttassák el tartományunknak.

 

Piarista Alapítvány

Számlaszám: CIB 10700024-70759196-51100005

közlemény: Venezuela

 

Budapest, 2021. november 3.

 

imával és köszönettel:

 


Szakál Ádám Márton

tartományfőnök

 

Imádság a venezuelai piarista közöségért

Mennyei Atyánk, te gondját viseled minden népnek, hiszen boldogságra teremtettél minden embert. Köszönjük, hogy elküldted hozzánk Fiadat, hogy erőt meríthessünk szerető közelségéből. Ma Venezuela népéért imádkozunk hozzád, hogy helyreálljon országukban a béke és a bizalom. Kérünk, adj erőt a piarista iskolák tanárainak, hogy a nehéz körülmények között is képesek legyenek kitartani a rájuk bízott gyerekek szolgálatában. Add, kérünk, hogy az egész venezuelai piarista közösség megtapasztalja atyai gondoskodásodat, és nyisd meg szívünket, hogy oda tudjunk állni melléjük, és testvéri szeretettel tudjuk segíteni őket.

Ámen.

 

Részletes hírek itt érhetők el Venezuelával kapcsolatban.

 


Naptár
Aktuális | Kovetkező események

Design: Unicial Program: Florka