2022. március 1.

Egyházi iskolák kezdeményezése az ukrajnai menekült diákok megsegítésére

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelye és a csatlakozó egyházi iskolák az alábbi felhívást tesszük közzé megszólítva egyházi iskolákban dolgozó kollégáinkat, tanítványaink szüleit, öregdiákjainkat.

Az ukrajnai háborús helyzet miatt Budapestre érkező menekült diákok számára – több egyházi intézmény együttműködésével – tanítást szervezünk. Lelkiismereti kötelességünknek érezzük, hogy intézményeink lehetőségeinkhez mérten segítsenek a rászorulóknak.

  1. A csatlakozó egyházi iskolák közül többen vállaljuk a menekült diákok felvételét az intézménybe.
  2. A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelye és a Piarista Gimnázium tanítást szervez a menekült diákok számára az intézmény belvárosi épületében (1052 Budapest, Piarista utca 1.). A szervezett oktatás keretén belül a tanórákat a kezdeményezéshez csatlakozó egyházi iskolák tanárai önkéntes munkát vállalva látják el. A Budapestre érkező menekült családok elhelyezését követően indulhat meg az oktatás, amennyiben ez szükségessé válik. Az önkéntesnek jelentkező tanárok a visszajelzes@budapest.piarista.hu e-mail címen tudnak érdeklődni.

Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk segíteni azokat a gyerekeket, akik számára a tanulás ellehetetlenült. Hivatásunkból fakadó meggyőződésünk, hogy az oktatás-nevelés által békésebb, humánusabb társadalom építésén munkálkodhatunk. Kezdeményezésünk nem egyszerűen szolidaritásunk tettekben megnyilvánuló kifejezése. Hiszünk abban, hogy a városunkba érkező menekülteknek nyújtott segítségünk lehetőség az evangélium Jézusával való találkozásra, akivel embertársaink szolgálatán keresztül is találkozhatunk: „mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem” (Mt 25,35).

Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhely
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont
Piarista Gimnázium
Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium
Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium
Szent Benedek Gimnázium és Technikum
Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Aktuális hírek

Események

április
18
csütörtök

Osztályfőnöki konferencia

Fogadóóra (9-12. évf.)

19
péntek

mérés_10_ttiny

20
szombat

Bérmálás ///// Kéktúra

21
vasárnap

Diákmise 7-8. évf. (ministrál, olvas: 8.a, agapé: 8.b) - 9.00

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum