2024. január 31.

Piarista diák is kerülhet az ifjú fizikusok világversenyére induló magyar csapatba

Gratulálunk Sinóros-Szabó Zsombor, 11.b osztályos tanulónknak, aki Bottka tanár úr és Kiss tanár úr témavezetésével bekerült az Ifjú Fizikusok Magyar Versenyén a International Young Physicist Tournament-en részt vevő magyar csapat előszobájába. Sikeres felkészülést kívánunk Zsombornak és a magyar csapatnak a következő hónapokra!

2024-ben a Budapesti Műszaki Egyetem és az  Eötvös Loránd Tudományegyetem ad otthont a International Young Physicist Tournament (IYPT) fizikaversenynek, amire több, mint 40 országból várják a versenyzőket. A versenyen hazánkat képviselő csapatba való bekerülésért egy, az ELTE-n megrendezett, december 20-i válogatókonferencián versenghettek az ifjú fizikushallgatók.  

 

Iskolánk diákja, Sinóros-Szabó Zsombor (2025.b) előadásával bekerült a Magyarországot képviselő fizikuscsapat válogatójának második fordulójába, mely az új évvel megkezdhette fél évig tartó felkészülését a nyári versenyre.  Az addig megoldandó feladatok már elérhetők a nemzetközi verseny honlapján, a csapat intenzív időszakra készülhet. 

 

 

Zsombor felkészítésében Kiss Gergely tanár úr és Bottka Benedek tanár úr vett részt, akiknek a munkáját a Kulturális és Innovációs Minisztérium, illetve a versenyt támogató cégek és szervezetek segítségének köszönhetően az Ijfú Fizikusok Magyar Versenyének szervezői díjazták. Szeretettel gratulálunk a felkészítő tanároknak és Zsombornak a sikeres versenyzéshez. 

 A versenyről és az elhangzott beszédekről további érdekességek az ITB honlapján.

 

Aktuális hírek

Események

május
02
csütörtök

mérés_9_tdk

03
péntek

Ballagás

05
vasárnap

Ballagók miséje - 9.00

06
hétfő

Érettségi - magyar (9:00)

mérés_8_tiny

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum