2020. április 1.

Szülői levél - 04.01.

Kedves Szülők!   

Az alábbi levélben szeretnék tájékoztatást adni a digitális munkarenddel kapcsolatos helyzetről tennivalókról. 

1. Továbbra is kérem, hogy bátran adjanak visszajelzést az otthoni tanulással kapcsolatos tapasztalatokról. Bármilyen problémájuk, észrevételük van, kérem, írjanak a visszajelzes@budapest.piarista.hu címre! Nem ígérjük, hogy minden gondot orvosolni tudunk, de igyekszünk beavatkozni.

2.   A kezdeti lelkesedés korszaka után – nem minden diáknál volt ilyen korszak –, egyre többször jelentkezik az el nem küldött házi feladatok kezelésének kérdése. Nehéz követni, hogy ki miért nem küldi:

  • az otthoni helyzet alkalmatlan a feladatok elvégzésére (sok testvér, kevés eszköz, szakadozó internet, megbetegedés a családban stb.) vagy
  • a diákunk lókötő és nem serénykedik az iskolai feladatok elvégzésén, esetleg
  • a feladat volt értelmezhetetlen.

A helyzet kezelésével az alábbi protokoll sorrendjében próbálkozunk a feladatokat nem küldő tanulók esetén:  

a/   Először a Google Classroomon keresztül személyes üzenetet küld a szaktanár a tanulónak.

b/   Ha nincs hatása, akkor a KRÉTA-rendszerben a házi feladat hiányát jelzi a szaktanár és felveszi a kapcsolatot az osztályfőnökkel. (A KRÉTÁ-ban ezt a tanár, diák, szülő is látja) - a nyitóképernyőnél a BEJEGYZÉSEKNÉL.

c/   Ezután az osztályfőnök személyesen jelez a szülőnek.

d/   Ha nincs ésszerű magyarázat arra, hogy miért nem érkeznek a feladatok, akkor ennek lehet értékelésbeli következménye. Mindenféle technikai, családi körülmény esetén igyekszünk maximálisan rugalmasak lenni, a lustaság esetén viszont nem.

Ha a diák beteg, vagy más okból nem tud kapcsolódni az online munkába, kérjük, hogy mindenképpen jelezzék az osztályfőnöknek, mert ezt most enélkül a tanárok nem érzékelik. Szomorkodunk, hogy számos online órához nem kapcsolódnak a diákok

3. Húsvéti szünet

A tanév rendjének megfelelően lesz (04.06.- 04.14.) Ekkor online órákat nem tartunk, viszont azért feladatok lesznek, hogy ne unatkozzanak a fiúk. A szünet idejére annyi feladatot adnak a tanárkollégák, amennyi egyik óráról a másikra egyébként szokásos. Az osztályfőnök esetleg szervezhet fakultatív online programot.

4. A diákjaink rendezett napirendjének támogatására ajánljuk a hétköznapokon 08.45-kor kezdődő reggeli imát, és minden diáknak készítettünk a Google Tanteremben egy olyan táblázatot, amelyben pár kérdésre válaszolva nap mint nap röviden vissza tud tekinteni a napjára. Ez önfegyelmet követel a diáktól és kezdetben nehéz, ezért jó, ha ebben támogatni tudják a fiúkat.

5. A iskolapszichológus és a mentálhigiénés kollégáink várják online beszélgetésre a diákokat, akik ennek szükségét érzik:

https://budapest.piarista.hu/koronavirus-tudnivalok#lightbox[g1171]/0/

Az atyákkal, szerzetesekkel is lehet egyeztetni; érdemes őket keresni lelki beszélgetés, lelki vezetés céljából az e-mail címeiken keresztül. (Személyes gyónásra sajnos most nincs lehetőség.)

6. Az iskola honlapján ezen a linken elérhetőek az eddigi, a járványhelyzettel kapcsolatos iskolai anyagok.

7. Az online oktatásra vonatkozó “adatkezelési tájékoztató” a honlapról elérhető

8. Vasárnaponként 10:00-kor a piarista közösség szentmiseközvetítéséhez lehet kapcsolódni. A nagyheti szertartások rendjéről, lelki programokhoz való kapcsolódás lehetőségéről péntek környékén újabb tájékoztatást teszünk majd közzé.

9. Jelenlegi tudásunk szerint lesz érettségi, a végzősök szorgalmasan készüljenek.

 

Köszönettel a figyelmükért, sok erőt kívánva az egész családnak:

Horváth Bálint ig.

Aktuális hírek

Események

március
28
csütörtök

Tavaszi szünet

29
péntek

Tavaszi szünet

31
vasárnap

Húsvétvasárnap

KM napja

április
01
hétfő

Tavaszi szünet

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum