Ökumenikus Diákfilmszemle

8. Ökumenikus Diákfilmszemle

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti nyolcadik országos filmszemléjét.

Az ökumenikus szervezőbizottság így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

ÁRRAL SZEMBEN - Amikor sikeresen megküzdünk a kihívásokkal.

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2019. május 2.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2019. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa, stb., kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók: www.okudiakfilm.hu Innét tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá  az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com

 

PIARINSTA blog
SMP 2019
2019.10.16.

>>>

2019b iPoly
2019.08.13.
Tovább a blog oldalra

Naptár
Aktuális | Kovetkező események

Design: Unicial Program: Florka