Jubileumi Patrocínium

A 300. jubileumi évünket lezáró patrocíniumi szentmisére és ünnepélyre jöttünk össze december 1-jén.

Velünk ünnepelt Dr. Bábel Balázs érsek úr (kecskeméti piarista öregdiák), Labancz Zsolt tartományfőnök úr, Balog Zoltán miniszter úr (aki a Kormány nevében szólt a megjelentekhez), Schanda Tamás, Soltész Miklós, Fülöp Attila és Homolya Róbert államtitkár urak (pesti öregdiákok), Tarnai Richárd és Hegyi László kormánymegbízott urak. Részt vett a szentmisén Varga Lajos püspök úr, Lobmayer Judit tartományfőnöknő, Várnai Jakab rektor úr, Görbe László igazgató úr és Strommer Pál elnök úr.

Az ünnepi beszédek után (amelyeknek jó kivonatát adja a Magyar Kurir tudósítása) az iskolai Énekkar énekelt, Farkas Domonkos, Tóth Barnabás és Kapolcsi-Szabó Levente öregdiákunk orgona- és gordonkajátékát, zongora-improvizációját hallgathattuk, s egy kisfilmet nézhettünk meg a jubileumi évben rendezett programokról (mintegy 20 ilyen volt...). 

Köszönjük a Jó Istennek, az elmúlt 300 évet, az elmúlt évet, s reményekedünk a következő 300-ban is erőt adó kegyelmében.

A fényképeket Berky Bence (11.b), az iskolafilmet Telbisz Csanád (11.a) készítette.

 

 

Jubileum
A piaristákat 1717-ben hívták

A Karc FM interjúja igazgató úr és diákjaink részvételével

Részletek
Közzétéve: 2017.12.12.
Jubileum
Sokak iskolaépülete
2017.12.11.

A gimnázium Mikszáth Kálmán téri épülete. A hét képe.>>>

Jubileumi Patrocínium
2017.12.04.

December 1-jén, pénteken, ünnepi Patrocínium zárta le a 300. jubileumi évünket: e nap után immár 301 évesek lettünk.>>>

Tovább a jubileumi oldalra

Piarista jubileum

Nem csak mi, a gimnázium ünneplünk. 2017 sokszoros jubileumi a Piarista Rend számára, hiszen a rend megalapításának 400. és a Kalazanci Szent József szentté avatásának 250. évfordulóját is ünnepeljük. Bővebben a képre kattintva.

Naptár
Aktuális | Kovetkező események

Design: Unicial Program: Florka