Chikán Éva tanárnő kitüntetése - az Ericsson-díj

 Az Ericsson-díjról

Az Ericsson Magyarország 1999-ben alapított díjat azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a magyar természettudományos alapképzés magas színvonalának fenntartásához, illetve emeléséhez. Az Ericsson-díjat olyan matematikát vagy fizikát oktató pedagógusoknak ítéli oda a díj kuratóriuma, akik elismerten sokat tesznek tantárgyuk megszerettetéséért és a tehetséggondozásért. Idén összesen nyolc kolléga részesült ebben az elismerésben.

A díjat így indokolta a kuratórium...

"A budapesti Piarista Gimnázium tanára, a fizika munkaközösség vezetője.

Aktivitása igen sokrétű, tanítványainak versenyeredményei imponálóak. Egy diákja aranyérmes a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián, 70-nél több tanítványa végzett a Mikola-verseny, a Szilárd Leó verseny, a Jedlik Ányos verseny és a Károly Ireneusz verseny élmezőnyében, többségükben az első 6 helyezés valamelyikét szerezve meg.
1985-től az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanárai által írt fizika tan-könyveket, példatárakat és munkafüzetek lektora. Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola emelt szintű érettségi Centrumában a kísérleti eszközök összeállításában is részt vett, vizsgabizottsági elnöki teendőket látott el. 2014-ben Modern fizika szakkört indított a Piarista Gimnáziumban. Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában speciálkollégium keretében fizikai tárgyú előadások szervezője, előadója, a létrehozott laborok számára fizika ő készített munkafüzeteket, de emellett külső csoportok számára is tartott órákat.

Tíz éven keresztül vett részt a Mikola Sándor tehetségkutató verseny szervezé-sében és lebonyolításában, valamint a TIT által szervezett felvételi előkészítők, programozó szakkörök munkájában.
Éveken keresztül volt a NAT Természettudományi tantárgyi bizottságának fizikus tagja, valamint jegyzetet írt a környezet szakos egyetemi hallgatók számára is.

A Magyar Televízió Repeta című műsorában a fizika tantárgy szakértője.

Igazi tanáregyéniség. Olyan pedagógus, akihez a nap bármely szakában fordulhatnak a diákjai, a hétvégi időszakokat is tanítványaira fordítja egy-egy verseny előkészítésekor. Munkája példaértékű a fiatal pedagógusok számára."

A kitüntetéshez készült videófilm itt elérhető.

 

Szeretettel gratulálunk, Tanárnő!

 

 

Részletek
Közzétéve: 2017.10.17.
Jubileum
Karikatúra-tabló 1939-ből
2017.09.24.

Vidám meglepetés a ballagó diákoktól>>>

Ilyen volt: jubileumi öregdiák focibajnokság
2017.09.17.

Esős idő és köd sem akadályozott meg minket. Köszönjük!>>>

Tovább a jubileumi oldalra

Piarista jubileum

Nem csak mi, a gimnázium ünneplünk. 2017 sokszoros jubileumi a Piarista Rend számára, hiszen a rend megalapításának 400. és a Kalazanci Szent József szentté avatásának 250. évfordulóját is ünnepeljük. Bővebben a képre kattintva.

Naptár
Aktuális | Kovetkező események

Design: Unicial Program: Florka