Az első Prezentációs Verseny és a Szavalóverseny eredményei

Iskolánk diákjai számtalan tanulmányi versenyen mérettetik meg magukat és szerepelnek sikerrel. Az iskolai hétköznapokban és a versenyek területén is jelentős hiány mutatkozik azokból a lehetőségekből, amikor a tanulók összefüggően, közönség előtt adhatnak elő, prezentálhatják tudásukat vagy eredményeiket. Ilyen lehetőséget kínál az alsós (kisgimnáziumi) és felsős (főgimnáziumi) tanulók számára a Prezentációs Verseny, melyet a szervezőbizottság hagyományteremtő céllal november végén hirdetett, majd a márciusi ünnepség után, a tesiteremben bonyolított le az iskola diákságának részvételével és "megmozgatásával".  A képek lefelé haladva egyre jobbak lesznek, képgaléria a beszámoló alatt. 

Már szeptemberben megfogalmazódott a szűk tanári szervezői csapatban az igény arra, hogy egy olyan rendezvény kerülhessen be a hagyományos tanítás rendjébe, amely lehetőséget biztosít diákoknak, hogy mentori vezetés mellett kutatást végezhessenek, tanulói csapatban dolgozhassanak és zsűri, illetve az osztályuknál mindenképpen nagyobb közönség előtt mutathassák be eredményeiket. Novemberben meghirdetésre került a Prezentációs Verseny az iskola falain és közösségimédia-felületein. 

 

 A szervezők háromfős tanulói  csapatok jelentkezését várták, olyanokét, akik vállalják, hogy önálló, szakirodalommal alátámasztott kutatásba kezdenek és eredményeiket egy maximum 12 perces, összefüggő és digitális prezentáció által kísért előadásban be tudják mutatni.  Az elődöntőkig 17 kutatás kezdődött meg Jónás-Meszleny Anna tanárnő, valamint Bán Róbert, Marx András, Filipszki László, Bottka Benedek, Strempel Antal, Kutasi László, Dr. Mjazovszky Ákos és Kiss Gergely tanár urak kísérete mellett. Február utolsó napjaiban az elkészült pályamunkák készítői számára Posta tanár úr és a szervezők prezentációs képzést szerveztek a tanulók előadói képességeinek tudatosítása és fejlesztése érdekében. Az elődöntők kisebb tanári zsűri és előadói közönség előtt kezdődtek meg a tanácsteremben március 11-én. 

Innen csak hat csapat juthatott a döntőbe, így persze Szabados és Jónás-Meszleny Anna tanárnők, illetve Posta, Gelencsér és Urbán János tanár urak  építő szakmai és retorikai visszajelzései után, valamint értékelési szempontjai alapján a következő hat csapat juthatott a 14-i döntőbe:

Algebrapaprikás (10.b - Anamorphic street art) 
Maderspach Viktor (11.a - Madárdal a kertvárosban) 
Sail away (11.b - RC vitorlás)
BioTrio (7.b - Urbanizáció) 
Elnézést, de nem tudom elolvasni (7.a - Fizikai lehetetlenségek filmekben)
Papacita (7.a - Fizikai lehetetlenségek filmekben) 

További eredmények:

Budai macik 7.a 
Anonymus 8.a 
Magán majmok 7.b 
PitePárTiak 7.b 
Physics in life 7.a 
Jager mesterek 12.b 
Menő (nem ) Manók 8.b 
Tábla 8.a 
Részletgazdag regényírók 8.b 

 

A márciusi ifjakról megemlékezni hivatott városi sétáról visszaérve az osztályok a testnevelésteremben várták a döntőbe jutott csapatok előadásait, a Szavalóverseny és a Preziverseny eredményhirdetését, majd a jól megérdemelt ebédet követő szabad pénteki napot: 

A döntő házigazdája a verseny szervezőbizottságának vezetője, Posta István tanár úr volt, a zsűriasztalnál (balról jobbra) Kutasi László, Marx András, Jilly Viktor (elnök) tanár urak, valamint Jónás-Meszleny Anna tanárnő és Csanády Dávid tanár úr foglaltak helyet.

 

A másfél órás előadássorozatban volt szó optikai csalódásokról, vitorlásmakettekről, városi flóráról és faunáról, hulladékok újahasznosításáról és fizikai lehetetlenségekről. Volt, aki a kivetített prezentáción kívül egyéb szemléltető eszközöket is bevetett az előadásában. 

 

A zsűri értékelése mellett a diákok véleménye is szerepet játszott a végső eredmény kialakulásában. Mire már mindenkinek korogni kezdett a gyomra és gyengülni a háta, Posta tanár úr a hallgatóság tagjait a számukra legszimpatikusabbnak ható csapat mögé kérte felsorakozni, majd rövid idő elteltével ki is hirdette az eredményt. 

 

A zsűri és a diákság együttes mérlegelése és pontszámai alapján az algimnáziumi csapatok közül első helyezést ért el a Papacia csapat (Havass Barnabás, Raczkowszki Viktor és  Urwald Péter (7.a), fizikai szempontból lehetetetlen események a filmekben, felkészítőjük: Bottka Benedek), második helyen végzett a Románszky Előd, Palotás Gáspár és Korponay-Szabó Péter (7.b) alkotta BioTrio (téma: urbanizáció, felkészítőjük: Marx András), a harmadik helyezést ért el az Elnézést, de nem tudom elolvasni nevezetű csapat, melynek tagjai Szőkefalvi-Nagy Levente, Kárpáti Kázmér és Csikós Péter, témája a fizikai lehetetlenségek filmekben, mentora pedig Bottka Benedek tanár úr volt. 

A főgimnáziumi első helyezést a Maderspach Viktor csapat érte el (Haraszti Bulcsú, Papp Dániel, Takács István Benedek, (11.a), "Madárdal a kertvárosban", témavezetőjük: Dr. Mjazovszky Ákos), második helyezett lett az Algebrapaprikás csapat (Gödölle Jakab, Molnár Donát, Mosolygó Miklós (10.b), témavezetőjük: Kutasi László), a dobogó harmadik fokára léphetett a Kovács Áron, Pitter Márton, Sinóros-Szabó Zsombor (11.b) alkotta csapat az RC vitorlás bemutatásával (felkészítőjük: Kiss Gergely). 

 

Ezután Horváth Bálint igazgató úr ragadta magához a mikrofont, hogy köszönetet mondjon az emléknap és a versenyek szervezőinek és résztvevőinek, majd kihirdesse az iskolai szavalóverseny eredményeit.

A szavalóversenyen első helyezést ért el Zsuffa Zsombor (10.b) Kosztolányi-versével, második helyre juttatta Nyári Mórt (10.b) a választott Babits-verse, Hervai Dávid (12.b) pedig egy Ady-verssel került fel a dobogóra. Az alsósok között első helyezést ért el Szövényi-Lux Áron (9.a).

 

Gratulálunk a Szavalóversenyen és a Prezentációs Versenyen induló csapatok tagjainak a részvételhez, külön köszöntjük a díjazottakat. Az iskola közössége köszönettel tartozik a Posta István tanár úr által vezetett szervezői csapatnak az iskola történetének első Preziversenyének megszervezéséért és reméli, hogy a hagyományteremtő célzat megvalósul és jövőre is zokniban szurkolhatunk a tesiteremben a döntős prezentálóknak. 

Stáblista:

Szervezői csapat: Posta István, Jónás-Meszleny Anna, Kutasi László

Elődöntő és döntő zsűrije: Szabados Zsuzsanna, Jónás-Meszleny, Posta István, Gelencsér László, Urbán János, Jilly Viktor, Kutasi László, Csanády Dávid, Marx András

A Szavalóverseny díjazottai: alsó tagozat: Szövényi-Lux Áron (9.a), felső tagozat: Zsuffa Zsombor 10.b), Nyáry Mór (10.b), Hervai Dávid (12.b)

A Preziverseny döntőjébe jutott csapatok: 

BioTrio

1. Korponay-Szabó Péter (7.b)

2. Palotás Gáspár Zoltán

3. Románszki Előd

Biológia

Urbanizáció

Marx András

 

Papacita

1. Havass Barnabás (7.a)

2. Raczkowski Viktor (7.a)

3. Urvald Péter (7.a)

Fizika

Fizikai szempontból lehetetlen események filmekben

Bottka Benedek

Elnézést-de nem -tudom -elolvasni

1. Szőkefalvi-Nagy Levente(7.a)

2.Kárpáti Kázmér(7.a)

3.Csikós Péter(7.a)

Fizika

Fizikai szempontból lehetetlen események filmekben

Bottka Benedek

 

Maderspach Viktor

1. Takács I. Benedek 11.a

2.Papp Dániel

3. Haraszti Bulcsú

biológia

MADÁRDAL A KERTVÁROSBAN

Mjazovszky Á.


Algebrapaprikás

1. Gödölle Jakab 10.b

2. Molnár Donát

3. Mosolygó Miklós

Matematika

anamorphic street art

Kutasi László

 

1. Kovács Áron 11.b

2. Pitter Márton

3. Sinóros-Szabó Zsombor 

Informatika

RC vitorlás

Kiss Gergely 

 

Képek és beszámoló: Szekeres Péter Szőke Máté Piarinsta

 

Aktuális hírek

Események

április
29
hétfő

mérés_9_szm

30
kedd

mérés_8_tdk

május
01
szerda

Állami ünnep

02
csütörtök

mérés_9_tdk

03
péntek

Ballagás

Minden jog fenntartva © 2024

Design by alphapro.hu

Adatkezelési tájékoztató Impresszum